285 моторни превозни средства и 330 лица  бяха проверени за

...
285 моторни превозни средства и 330 лица  бяха проверени за
Коментари Харесай

Операция по пътна безопасност се провежда в Кърджалийско

285 моторни транспортни средства и 330 лица  бяха тествани за по–малко от два часа от старта на огромна полицейска интервенция по пътна сигурност в Кърджалийско.  Констатирани са 85 нарушаванията на ЗДвП, формирани са 10 акта и 75 фиша. „ Техническите средства са снимали 60 клипа за превишена скорост, като максимален брой са на основния път в региона на село Патица. Като най-чести нарушавания още в първия час на интервенцията се откроиха непоставени предпазни колани и неизползване на светлини ”, заключи старши комисар Атанас Илков, шеф на ОД на Министерство на вътрешните работи Кърджали. В акцията, извършена късно вечерта на 5 март, участваха към 50 чиновници на Пътна и Охранителна полиция в ОД на МВР-Кърджали. В интервенцията бяха включени сили от всички Районни ръководства на Министерство на вътрешните работи. Засилен надзор е сбъднат за съблюдаване на скоростните режими в обитаемоте и отвън обитаемоте места, определяне на неправоспособни водачи, потребление на предпазни колани, погрешно изпреварване, съблюдаване на отвесната и хоризонтална маркировка, инспекция за неплатени санкции и невръчени фишове. По основния път към Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Маказа “ са били  ситуирани шест механически средства за надзор на скоростните режими.
         
Предвидени са също инспекции за приложимост на алкохол, наркотични субстанции и техни аналози. „ Този тип интервенции ще се организират регулярно на територията на ОД на МВР-Кърджали, като полицейските сили ще се употребяват на ротационен принцип. Така ще се подсигурява оптималната обективност при инспекциите ”, съобщи шефът старши комисар Атанас Илков.
       
От началото на годината до 1 март 2020 година 16 са тежките пътнотранспортни катастрофи в област Кърджали, няма починали, има 17 ранени, което е с 2-ма по-малко от същия интервал на предходната година, оповестиха от пресцентъра на ОД на Министерство на вътрешните работи Кърджали

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР